Aktiv helg for instruktørene våre!

I helgen har de deltatt i Nordmarkstraver´n, Thorleif haugs minneløp og Aursko Høland triathlon. Vi har fått et lite referat fra hver enkelt;

 

Inger

Nordmarkstraveren - løpekurs - rulleskiteknikk - trappeløp

Lørdag 5. september var det duket for Nordmarkstravern! For min del, 30 km fra Stryken til Sognsvann. Ettersom det har regnet litt den siste perioden, ble det mildt sagt en gjørmete opplevelse! Til tross for dette var det en fantastisk tur gjennom Nordmarka, det løypa var ca 50/50 sti og grusvei. Det var først gang for min del, men helt klart ikke den siste!

 
Jan Henrik

Traver´n begynner med ca. 7,5km på grusvei og av respekt for distansen (30km) var planen å begynne rolig.  De første kilometerne gikk fint og jeg havnet i en gruppe på 8-10 løpere som holdt en jevn marsjfart. Når vi etter første drikkestasjon kom inn på marka-blåsti erfarte vi raskt at dette kom til å bli en våt affære. Joggeskoa var fulle av sølevann etter ca 50meter og vi brukte videre lite energi på å prøve og løpe rundt sølepartiene. Etter litt saft og gel ved Gørja forsøkte jeg å øke tempoet noe opp mot Gørjahøgda, her var vi ca halvveis. Fra 20km og inn løp jeg stort sett alene, det hjalp derfor godt på med heiarop fra «halv-travere» (15km) og svært trivelige arrangører på drikkestasjonene. De siste 5 kilometerne fra Nordseter var lange men jeg fikk betalt for å ha holdt litt igjen i starten. Alt i alt var det et fint løp som jeg sannsynligvis prøver meg på igjen neste år! Slutt tiden ble 2.17.34 og jeg endte med det på en 18.plass. Lars Petter Stormo vant med tiden 2.00.45.

 
Mathias

Rulleskikurs - løpekurs - trappeløp - triathlonDet var klubbmesterskap i Aurskog-Høland Triathlon søndag, og 18 medlemmer deltok. Det var sprintdistanse, som er 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løping. Det blåste masse, men selv i 30-40 cm høye bølger klarte jeg å svømme veldig bra, og ledet etter svømminga. Jeg holdt unna på sykkelveien. Og ledet ut på løpingen hvor jeg slet litt med hold, men økte ledelsen og til slutt vant med 3 minutter på nr 2.

 

Sondre

Etter en sommer med fokus på mengde og spesielt staking var det på tide å teste formen i Olaf Skoglunds minneløp. Testen bestod av et knalltøft rulleskirenn på 80km fra Kragerø til Gautefall. Rennet er relativt kupert og sies å være «verdens lengste rulleskirenn», med en brutal avslutning med 15km motbakke opp til Gautefall.

Starten gikk greit, hang fint med i feltet en stund før feltet ble splittet opp i små grupper. Etter en litt uoppmerksom periode havnet jeg mellom to grupper sammen med en annen løper. Følte meg fin i kroppen, men motvinden gjorde at det ble litt for tynt med bare to løpere. Vi holdt fin fart, men vi måtte innse at var litt for langt opp til gruppen foran.

Milene gikk og jeg følte meg pigg helt til de siste 15- 10km. Hadde stort sett staket frem siste bakken, og det å gå over til diagonalgang og staking med fraspark gjorde at det fort ble stive ben. Ble tungt opp bakkene men greide alikevel å mobilisere litt på de siste kilometene. Veldig tøft renn, og utrolig deilig å komme i mål!

Oppsummert er er jeg veldig fornøyd med 70km av rennet, blir litt tungt de siste 10, men alt i alt en god bekreftelse på at jeg tåler distansen. Kjempe trening mot Vasaloppet som er vinterens mål! Ble tilslutt 4. plass i klassen og 39. plass totalt med tiden 04:06. Simen Østensen fra Team United Bakeries vant rennet foran Daniel Richardsson, og Petter Eliassen.