Oslo Triathlon

Lørdag 9. august var det triathlon på Sognsvann. Jeg deltok på normaldistansen, også kalt olympisk distanse, som består av 1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

Som oppladning til dette hadde jeg svømt noen ganger i innsjø de siste to ukene, og i tillegg hatt en økt hvor jeg svømte, syklet og løp rett distanse med en kort skiftepause mellom. Dette gjorde jeg da i sone 3 som er litt lavere enn den intensiteten jeg vil ha i konkurranse.

Svømmingen foregikk frem og tilbake i Sognsvann. Det var 272 stk som startet i samme pulje som meg kl 10. Det var litt trangt å svømme i starten, men etter hvert ble det strekk i feltet. Jeg svømte på 24.17 før jeg løp opp til skiftesonen. Denne tiden er jeg godt fornøyd med. Her fant jeg ikke sykkelen min med en gang, og så antakelig veldig forvirret ut der jeg lette for harde livet. Etter hvert fant jeg den og fikk skiftet, men brukte alt for lang tid. Jeg tapte omtrent 2 minutter på de to vekslingene til de som lå rundt meg, så dette er noe som må trenes på om man vil gjøre det bra.

Sykkeletappen går fra Norges idrettshøgskole og inn i Maridalen for å snu. så snur den igjen i Brekkekrysset og vi tar en tur til inn i Maridalen før vi sykler tilbake til NIH. Jeg la ut på sykkel i et høyt tempo, men det var det også mange andre som gjorde. Reglene sier at man ikke kan «ligge på hjul» som betyr at man må holde 10 meter avstand til syklisten foran. Man har 20 sekunder på seg på å sykle forbi. Overholder man ikke reglene vil en dommer på motorsykkel gi et gult kort som tilsvarer tidsstraff som må sones ved skiftesonen. Jeg ungikk dette og syklet på tiden 1.09.23 som jeg er fornøyd med ut fra hvor mye jeg sykler på landevei. Skiftingen fra sykkel til løping gikk noe raskere selv om jeg også tapte en del tid her. Til sammen tapte jeg ca 5 minutter til vinneren i ren vekslingstid. Det går det an å gjøre noe med til neste år.

Løpingen gikk to runder rundt sognsvann på 5 km hver. Det var vondt i beina å løpe igang etter å ha syklet såpass hardt, og jeg startet nok også løpingen noe hardt. Det kom krampetendenser tidlig og derfor kunne jeg ikke presse så hardt som jeg ønsket. Dette er et tegn på at jeg har trent for lite på overgangen fra sykling til løping. Musklene må venne seg til denne overgangen, og da er det bare trening som hjelper tiden på løpingen ble 43.07 no jeg ikke er spesielt fornøyd med ettersom jeg hadde under 40 minutter som et mål på denne delen. Totaltiden er jeg likevel godt fornøyd med som ble 2.24.00.

Arrangementet er strålende og det var veldig morsomt å være med. Dette ga mersmak for min del, og jeg har allerede bestemt meg for å gjøre det bedre neste år. Da håper jeg fler fra Team Ullevål og Tåsen står på startstreken sammen med meg. For de som ønsker finnes det også en sprintdistanse som er halvparten av normaldistansen, eller en staftett hvor man kan være 3 stk som gjør en del hver. Mer informasjon på Oslo Triathlon’s hjemmeside.

Se også gjerne på min egen hjemmeside for å ta en titt på min treningshverdag.

Mathias Oppegaard